Maandagnamiddag kan je in de Parochiezaal van Itegem gaan kijken naar de bedoelingen en uitwerkingen van het Sigmaproject voor de vallei van de Grote Nete. Ook voor Herenthoutenaren is de infomarkt in Itegem nuttig.

Inrichtingsplan Vallei van de Grote Nete

In het Sigmaproject Vallei van de Grote Nete treft de Vlaamse overheid verschillende veiligheids- en natuurmaatregelen. ‘Waterwegen en Zeekanaal NV’ (W&Z) en het ‘Agentschap voor Natuur en Bos’ (ANB) organiseren drie infomarkten om het inrichtingsplan toe te lichten:

- maandag 25 juni van 16 tot 20 uur in de Parochiezaal Sint-Guibertus, Schoolstraat 28 in Itegem
- woensdag 27 juni van 16 tot 20 uur in de Parochiezaal Zammel, Zammelseweg 201 in Geel
- maandag 2 juli van 16 tot 20 uur in het Sportpark Joris Verhaegen, Industriepark 3 in Hulshout.

Met het Sigmaplan werkt Vlaanderen aan een veilig, economisch aantrekkelijk en natuurlijk Scheldegebied. Om de Vallei van de Grote Nete te herstellen en beter te beschermen tegen overstromingen richt W&Z in samenwerking met het ANB gecontroleerde waterbuffergebieden, winterbeddingen en natuurgebieden van Heist-op-den-Berg tot Geel.

In het kader van het Sigmaplan worden ook de recreatieve mogelijkheden in de vallei uitgebreid of verbeterd. Verschillende voor landbouw belangrijke kavels worden in de mate van het mogelijke ontzien.

De krijtlijnen van de projecten zitten vervat in een inrichtingsplan. Op de infomarkt wordt dit plan toegelicht en krijg je de kans om vragen te stellen aan de projectleiders.

Surf naar www.sigmaplan.be voor meer informatie.

Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg | tel. 015 22 86 50 | fax 015 25 09 96,  info@heist-op-den-berg.be


Ook voor de inwoners van Herenthout is de infomarkt interessant.